Bakgrund

 

 

Vem är jag?

Jag är en gotlänning som har landat i Skåne. Från en vacker plats till en annan. Till professionen är jag lärare, skolledare, kommunikationsstrateg och nu studerande på specialpedagogiska programmet vid högskolan i Kristianstad. Men jag är även aktiv som kulturutövare. En kommunikationsnörd, med andra ord om jag skulle ge mig på en bild av mig själv. För mig är det viktigt att uppleva dagar utifrån ett innehåll som jag tror på. Alltså, formen är sekundär. Men ändå betydelsefull att förstå sig på och hantera.

I slutändan handlar allt om vad vi kan åstadkomma tillsammans i dialog med varandra. Och jag vill verkligen befinna mig i ett sammanhang där de stora frågorna får plats för den lilla människan. Att traska på i situationer som inte leder till utveckling eller till och med förminskar människan, vill jag inte vara med om. Dagarna som rullar på i fel riktning, visst borde vi göra något åt dem? Vad vi skapar för varandra borde få större utrymme. Eller hur?


Vad vill jag?

Allt sedan jag var barn har jag funderat över hur det kom sig att de vuxna i sagan «Kejsarens nya kläder» inte sa något. Nog förstod jag att sagan var påhittad men den var ju så överensstämmande med verkligheten. Varför ska det gå så långt? Hur kommer det sig att situationen hamnar i ett knä på ett barn, som får styra upp det hela? Eller för den delen, alla berättelser om Jesus. Om nu så många tycker att han är en bra förebild, varför agerar inte människor likadant själva? Så tycker jag att vår moderna del av världen fungerar i det stora hela. Vi vuxna sätter stora högtravande mål men vi har svårt att leva upp till det på egen hand. Hur har det blivit så här?

Det finns mycket jag skulle vilja genomföra och förändra. Listan är lång och nästan ogreppbar. Men jag måste ju förhålla mig till den på något sätt. Och den här plattformen är viktig i sammanhanget. Här skulle jag kunna ta avstamp, för att ta reda på vart mitt nästa steg bär mig. Häng gärna med mig på den resan!

 

Välkommen till mig!

Back to Top